Servis zamene pumpi goriva

Servis zamene pumpi goriva

Šta je pumpa za gorivo i kako radi? Pumpa za gorivo dovodi benzin pod pritiskom u svaki od mlaznica u motoru automobila. Pumpa za gorivo pokreće kompaktni elektromotor i nalazi se u rezervoaru za gorivo u vozilu. Pritisak i izlaz pumpe reguliše regulator. Filtracija goriva se događa ili u rezervoaru za gorivo pomoću preklopnog ekrana ili spolja sa zamenljivim filterom postavljenim u liniji za dovod goriva.

Pročitaj više
Servis zamene vodenih pumpi

Servis zamene vodenih pumpi

Šta je pumpa za vodu i kako deluje? Vodena pumpa je remen ili lančani dodatak motora pričvršćen za motor iznad remenice radilice. Kućište pumpe ima rotor koji cirkuliše rashladnu tečnost motora kroz prolaze sistema za hlađenje u bloku motora i glavu motora, do radijatora, gde je temperatura rashladne tečnosti smanjena. . Zatim rashladna tečnost sa nižom temperaturom vraća se na dovod vode u motoru, a vodena pumpa nastavlja ciklus.

Pročitaj više
Servis popravka alternatora

Servis popravka alternatora

Kako alternator pomaže vašem automobilu da radi? Alternator je komponenta koja puni bateriju u vašem automobilu. Kada koristite električne komponente u automobilu (stereo, svetla, itd.), Baterija gubi energiju. Alternator ponovo puni bateriju, nadoknađujući izgubljenu snagu baterije. Alternator se nalazi u motornom prostoru. Ako alternator ne radi ispravno, vaš automobil će ostati u radu sve dok je akumulator uskladišten. Jednom kada baterija izgubi snagu, vaš automobil se neće pokrenuti. Obično će neispravni alternator upaliti lampicu za upozorenje za bateriju ili će imati očitavanje merača niskog volta.

Pročitaj više
Auto stikeri

Auto stikeri

Strastveni vozači svoju iskrenu ljubav prema automobilu vrlo rado ispoljavaju, kako brigom o istom, tako i vizualnim elementima. Njihova posvećenost se kotira od kupovine novih felni, do posebnog priveska na ključu. Navlakom za volan, osveživačem na retrovizoru, čistim patosnicama i držačem za telefon svom automobilu dajete ličan opis.

Pročitaj više
3 načina da očistite nalepnicu sa šoferke

3 načina da očistite nalepnicu sa šoferke

Kada ponovo registrujete kola, prethodnu nalepnicu za registraciju skidate i lepite novu na njeno mesto. Međutim, kvalitetna izrada nalepnice vam ne omogućava to tako lako. Ukoliko postanete nestrpljivi ili nemarni, velika je šansa da će se nalepnica pocepati, oljuštiti i da ćete morati da je skidate u delovima. Taj posao uopšte nije lak i oduzeće vam više vremena nego da ste od početka radili natenane. Uz to, muzgav, hrapav ostatak lepka sa nalepnice u potpunosti će uništiti izgled vašeg prednjeg dela automobila.

Pročitaj više
Razlika između automatskog i manuletnog menjača?

Razlika između automatskog i manuletnog menjača?

Iako imaju istu svrhu, ova dva tipa menjača potpuno različito funkcionišu. Manuelni menjač je neoborivo držao monopol nad kolovozom naših prostorima. Međutim, poslednjih decenija, situacija se znatno promenila. Zastupljenost automatskog menjača nije više zanemarljiva. Dok je na Zapadu automatik odavno uzeo maha.

Pročitaj više
Kada se menjaju zimske gume?

Kada se menjaju zimske gume?

Prilikom smene godišnjih doba, pada ili porasta temperature i nastupa različitih vremenskih prilika, kao što menjate svoju garberobu isto tako bi trebalo da menjate gume na automobilu.

Pročitaj više

Kategorije