Kada raditi veliki servis?

Kada raditi veliki servis?

Veliki servis predstavlja veliki posao. Čak iako ste sposobni sami da uradite mali servis nikako vam ne preporučujemo da okušate sreću i sa velikim. Vrlo je moguće da ćete naneti više štete nego koristi. Za vreme velikog serivsa vrši se zamena zupčastog kaiša (ili lanca), rolera, zatezača (španera), ostalih delova seta zupčenja, vodene pumpe, trakastog kaiša, zatezača trakastog kaiša i trolera trakastog kaiša.

Pročitaj više
Zagrevanje automobila u mestu

Zagrevanje automobila u mestu

Svi znamo da je zima jedno od najtežih godišnjih doba za bezbednu vožnju naših automobila. Naša tema je grejanje automobila u mestu pa tek onda vožnja??

Pročitaj više
Šta govori boja vašeg automobila o vama

Šta govori boja vašeg automobila o vama

Kada kupujemo nov ili polovan automobil osim što biramo marku i model boja automobila je jedan od presudnih elemenata. Tako nesvesno otkrivamo neke činjenice o nama i našem statusu u društvu. Priznaćete nije sve jedno koja je boja vašeg budućeg četvorotočkaša?

Pročitaj više
Kako smanjiti potrošnju goriva?

Kako smanjiti potrošnju goriva?

Previsoke cene na tržištu nas često udaraju po džepu. Neretko se suočavamo sa poskupljenjem goriva i u kriznim situacijama zamenimo naš automobil za bicikl ili dugu šetnju. Pokušavamo na sve načine da uštedimo, pa i u slučaju naših vozila. U današnje vreme, auto više nije luksuz, već potreba. Nemojte da ga se odričete, jer vožnja može da bude itekako ekomomična uz malo truda i informisanja.

Pročitaj više
Benzin ili dizel

Benzin ili dizel

Kod kupovine novih ili polovnih automobila, naravno da je jedna od većih dilema da li kupiti automobil sa dizel ili benzinskim motorom, a mi ćemo vam kroz ovaj tekst objasniti koje su razlike između ova dva tipa automobila, osim u najočitijoj, a to je svakako vrsta goriva. Kada kupujete automobil kroz otkup vozila od prethodnog vlasnika, obavezno obratite pažnju na vrstu goriva koje troši motor (agregat).

Pročitaj više
Nov ili polovan rezervni deo?

Nov ili polovan rezervni deo?

Kao vlasnik automobila morate uvek biti spremni na to da ćete u jednom trenutku doći u situaciju, koju nijedan vozač ne voli, a to je da morate kupiti nove rezervne delove za svoj auto, jer kao i sve, tako i to, ima svoj rok trajanja. Ma koliko god da ste dobri u održavanju i koliko god da se trudite, vodite računa i brinete o svom vozilu i svim njegovim komponentama pre ili kasnije će doći vreme kada ćete morati da zamenite određene delove. To ćete pre svega morati da uradite ukoliko dođe do kvara određenog dela ili njegovog zastoja, a kako biste osigurali funkcionalnost i efikasnost celokupnog automobila.

Pročitaj više

Kategorije