Redizajniran prototip Jeep Grand Cherokee-a iz 2022. godine

Redizajniran prototip Jeep Grand Cherokee-a iz 2022. godine

Pokrenut 2010. godine, Jeep Grand Cherokee je najstariji model u trenutnoj postavi Jeepa. U protekloj deceniji, SUV je dobio samo nekoliko poboljšanja. Međutim, za 2022. godinu modela, Jeep želi da ga preispita - i čini se da redizajnirani model stiže uskoro.
Kamuflirani prototip ažuriranog crossovera nedavno je primećen i izgleda veći od svog prethodnika, a navodno dolazi sa detaljima o stilu inspirisanim Grand Vagoneerom.

Kaže se da novi Grand Cherokee ima uspravnije proporcije, uključujući visoka i četvrtasta zadnja vrata. Takođe će imati duži međuosovinski razmak i zadnji prepust, što je u skladu sa izveštajima koji tvrde da će model sledeće generacije imati treći red za sedenje.

Što se tiče ikonske rešetke brenda sa sedam proreza, ona na ugledanom Grand Cherokee-u izgleda blago nagnuta napred, podsećajući na BMV-ovu rešetku sa ajkulom na starijoj seriji 6. Njegova zadnja svetla takođe izgledaju tanko i možda će biti povezana pomoću svetlosne trake pune širine.
Što se tiče enterijera, priča se da Jeep ide skupim putem sa luksuznijim materijalima i velikom tehnološkom nadogradnjom. Ali umesto postavke dvostrukog ekrana na Grand Vagoneeru, pretpostavlja se da Grand Cherokee ima jedan veliki ekran osetljiv na dodir tačno u centru table. Za model takođe stižu digitalni merni sklop, rotirajuće dugme za pomeranje i niz aktivnih sigurnosnih karakteristika.

SUV će se voziti na modifikovanoj verziji Giorgio platforme sa zadnjim pogonom kompanije Alfa Romeo. To znači da se kupci mogu radovati poboljšanom kvalitetu vožnje, upravljivosti i udobnosti. Takođe će se nuditi sa sistemima na sve točkove i pogonom na sva četiri točka u celoj liniji, a verzija Trailhavk takođe treba da bude deo asortimana.

Na osnovu najnovijih informacija, pogonski sklopovi još nisu finalizovani, ali stručnjaci Pentastar V6 smatraju osnovnim motorom. Takođe, preuređeni SUV će verovatno dobiti početnu cenu u rasponu od srednjih 30.000 američkih dolara, dok bi modeli veće opreme mogli dostići i do 60.000 američkih dolara.

Komentari

Ostavite komentar

Kategorije