Opel Corse E

Opel Corse E

Izgled Opel Corse E hečbeka se nije globalno promenio u poređenju sa prethodnom generacijom, ali je postao primetno atraktivniji i moderniji.
Dizajn modela dominira oblikom koji ponavlja zakrivljenost ptičjeg krila, a posebno imitira njegovu optiku glave uopšte i elemente LED svetla, kao i hromiranu traku koja podržava logotip brenda.
Unutrašnjost nemačkog hečbeka napravljena je u „porodičnom“ stilu brenda i gotovo doslovno ponavlja mlađi model Opel Adam.

Neposredno ispred vozača nalazi se savremeni multifunkcionalni volan sa tri kraka, koji se može primetiti po elegantnoj instrument tabli koja se odlikuje visokom funkcionalnošću i dobrom čitljivošću.
Opel Corsa E ima pet vrsta benzinskih motora i dva turbodela.Od posebnog interesa je novi trocilindarski Ecotec 1,0 litarski agregat sa direktnim ubrizgavanjem, koji u zavisnosti od pojačanja daje 90 ili 115 konjskih snaga (obrtni momenat u oba slučaja je 170 Nm i generiše se pri 1800-4500 o / min). Zajedno sa šestostepenim manuelnim menjačem, hečbek ubrzava do 10,3 za 11,9-180 sekundi i do 195-4,5 km / h maksimalne brzine (u korist efikasnijeg motora). Kombinovana potrošnja goriva je samo 5-100 litara po XNUMX kilometrima.

Zglob upravljačke osovine može se slomiti tokom vožnje, što će rezultirati gubitkom upravljanja upravljačem. Opoziv se odnosi na vozila proizvedena u periodu od 6. februara 2014. do 23. septembra 2014.

Pukotine u letvi upravljača mogu prouzrokovati pukotine i time kvar na volanu. Opoziv se odnosi na vozila proizvedena između oktobra 2014. i januara 2015. godine.
Zbog pogrešnog odnosa mešanja primarnih hemikalija za paljenje u generatorima gasa, vazdušni jastuk se možda neće aktivirati u slučaju nesreće. Ukinuti modeli Adam, Astra, Corsa, Insignia, Meriva, Mokka i Zafira proizvedeni 2016. godine.
Mehanizam zaključavanja ručne kočnice se može otpustiti. Vozila sa ručnim menjačima mogu se izbaciti u slučaju da menjač nije opterećen dok je parkiran na kosini. Opoziv se odnosi na vozila proizvedena u 2017. godini.

Sekundarni mehanizam za zaključavanje u motornom prostoru možda neće raditi ispravno. Ako opel delovi sa mehanizmom za zaključavanje primarnog odeljka motora nije pravilno osiguran, a sekundarni mehanizam ne radi, poklopac se može otvoriti tokom vožnje. Pogođena vozila proizvedena su u periodu februar - maj 2018. godine.

Komentari

Ostavite komentar

Kategorije