Toyota Prius-azuriranje hibridnog sistema

Toyota Prius-azuriranje hibridnog sistema

Prema najavi koju je Toyota izdala, postoje i „retke situacije“ kada vozilo ne pređe u režim bezbednosti, što je bilo namenjeno za hibridni sistem automobila.
Ukupno, 752.000 Prius-ovih hibridnih jedinica je pogođeno opozivom, od čega je 267.000 u Sjedinjenim Državama. Reč je o modelima Prius od 2013 do 2015 i 2014 do 2017 Prius V.
I Prius i Prius V modeli dizajnirani su da uđu u režim bezbednosti kada se otkrije problem u hibridnom sistemu. Ova tehnologija pomaže vozaču da se vrati kući bez problema sa vozilom. Međutim, u slučaju Priusovih hibrida, režim bezbednosti ponekad se ne aktivira zbog internog problema. To povećava verovatnoću gubitka električne energije i zastoj automobila. Nagli gubitak snage takođe može povećati rizik od sudara, iako je Toyota rekla da će funkcije upravljanja servo upravljačem i kočnicama i dalje ostati.

Da bi rešio problem, Toyota planira da ažurira hibridni sistem kako bi se osiguralo da se režim bezbednosti aktivira po potrebi. Ažuriranje sistema biće besplatno za vlasnike Priusovih vozila koji su pogođeni opozivom.

Proizvođač automobila takođe je dodao da će kupci koji su doživeli kvar na pretvaraču vezan za emisiju Prius takođe dobiti zamenu bez dodatnih troškova.

Toyota će kupcima početi da šalje obaveštenja o opozivu u avgustu.

Komentari

Ostavite komentar

Kategorije