Ford napokon objavljuje neke detalje o Novoj Fiesti

Ford napokon objavljuje neke detalje o Novoj Fiesti

Trenutna generacija Ford Fieste postoji od 2008. godine, a blagi faceli se dešava za 2014. modelnu godinu. To znači da je vreme da Ford preda novu generaciju, a sada je Ford konačno prosuo grah za ono što će nova Fiesta doneti na sto. Na početku će biti dostupne četiri verzije koje uključuju sportski ST model, luksuzniji Vignale model, Titanium model i - verovali ili ne - Fiesta Active koji uključuje karakteristike poput zaštitne obloge karoserije i podignutog ogibljenja. Ali, sačekaj da ima još.

Nova fiesta sadrži neke nove asistencijske funkcije kao što su zaštita pešaka i aktivna pomoć pri parkiranju, prvi Ford je opremljen B&O Plai zvučnim sistemom, a dolazi sa Fords Sinc3 sistemom za zabavu sa ekranima koji se kreću do najviše osam inča. Sa prednje strane pogona, tu je novi 1,0-litarski EcoBoost i 1,5-litarski dizel, koji će se isporučivati sa novim šestostepenim ručnim menjačem i elektronskim upravljanjem vektora obrtnog momenta.

U Evropi Fiesta živi u segmentu poznatom kao "supermini", a konkurencija u tom segmentu je velika. Modeli poput Volksvagen Polo hatchback i Mazda 2 Hatchback nude prekomerni stil i zadivljujuće iskustvo vožnje koje je zaista teško pobediti. Nadogradnja koja dolazi sa Fiestom sedmog roda trebalo bi da joj pomogne da ostane na vrhu prenaseljenom i stalno rastućem segmentu. A, najbolji deo je taj što sa toliko mnogo varijanti dostupnih na lansiranju, postoji model za svakoga - čak i ako ste neko ko voli da se vaš mali otvor izbaci na malo grubiji teren.

S tim rečima, sedimo u novu Fiestu i prelistajmo sve zabavne detalje.

Komentari

Ostavite komentar

Kategorije