Toyota i Panasonic počeće sa proizvodnjom EV baterija u aprilu

Toyota i Panasonic počeće sa proizvodnjom EV baterija u aprilu

Toyota i Panasonic najavili su novi sporazum o zajedničkom razvoju i proizvodnji električnih akumulatora. Dve japanske kompanije kažu da stvaraju kompaniju pod nazivom Prime Planet Energi and Solutions koja će 1. aprila početi da proizvodi prizme kvadratnog oblika u obliku kvadrata. Kompanija će u početku zapošljavati približno 5.100 ljudi.
Svaka strana ima snažne podsticaje da se udruži. Toiota je bila relativno usporena da bi započela sa EVS-om i tek nedavno je počela da podiže svoje planove. Ovo bi moglo da mu pomogne da shvati stil tako što će mu osigurati pristup pristupačnim, masovno proizvedenim baterijama.
U međuvremenu, za Panasonic se uglavnom radi o zavoju tržišta. Između ovoga i Teslinog pakta mogao bi postati dominantna sila u EV svetu.
Očekuje se da će baterije, kao rešenja za obezbeđivanje energije za automobile i razne druge oblike mobilnosti, i kao rešenja za razne vrste ekoloških pitanja to imati glavnu ulogu u društvu koje napreduje napred ― ulogu koja podržava život ljudi.

Kao što se očekivalo, Toyota je većinski vlasnik kompanije sa 51% udela. Njih dvoje su takođe potvrdili da će Prime Planet Energi praviti baterije i za Toyotu, kao i za razne druge proizvođače automobila. Naprijed, oni planiraju da razviju i nove vrste ćelija napajanja.
Pakt ima puno smisla za obe kompanije. Iz Toyotine perspektive, stalno snabdevanje baterijama pomoći će kompaniji u pokušaju da poveća proizvodnju EV. U međuvremenu, za Panasonic, sporazum će kompaniji omogućiti da postane još dominantniji igrač na tržištu.

Komentari

Ostavite komentar

Kategorije