Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Tokom lansiranja Hyundai Sonate 2020. godine, proizvođač automobila je zavirio u prototipsku verziju svog brata i sestre, Sonata N-Line.Slično Hyundaijevoj Elantri N-Line, druga Sonata navodno dobija snažniji motor, kao i agresivniji stil i bolje upravljanje.
Standardna Sonata je opremljena ili 1,6-litarskim četvorocilindričnim turbo punjačem koji daje 180 konjskih snaga ili 2,5-litarskim normalno usisnim motorom koji proizvodi 191 konjsku snagu. Ali za N-Line, motor kaže da nudi značajnu nadogradnju u odeljenju za performanse.
Sonata N-Line bi trebalo da stigne kasnije ove godine, a napajaće ga 2,5-litarski četvorocilindrični motor sa turbopunjačem koji čini 290 konjskih snaga kroz novi osmostepeni menjač sa dvostrukom spojkom.
Prema industrijskim izvorima, Hyundai je već dovršio raspored proizvodnje Sonate N-Line i započeo postupak sertifikacije.
Isti izvori kažu da bi Hyundai trebalo da započne proizvodnju Sonate N-Line u maju, dok bi zvanično otkrivanje moglo biti planirano za Međunarodni sajam automobila u Detroitu 2020. godine. Odnosno, ako se događaj progura u junu kako je zakazano s obzirom na trenutno stanje stvari zbog izbijanja koronavirusa.
Očekuje se da će Sonata N-Line takođe imati poboljšani sistem hlađenja i 19-inčne točkove umotane u gume Pirelli performansi. Takođe će dobiti isti tretman kao Kia Optima u pogledu označavanja.
Još uvek je neizvesno kada Hyundai planira da lansira Sonatu N-Line, ali s obzirom na uspeh Elantre N-Line, ne bi bilo iznenađujuće ako kompanija uradi sličan događaj za sedan.Hyundai treba da objavi N-Line verziju nove Elantre nakon zvaničnog otkrivanja Sonate N-Line. Ovo će takođe pratiti moćniji model Elantra N.

Komentari

Ostavite komentar

Kategorije